holistisch coach

Leer gelukkig zijn!

De eerste vorm
De eerste vorm van gelukkig zijn wordt veroorzaakt door iets vanuit onze buitenwereld:

  • De afwezigheid van een externe prikkel. Bijvoorbeeld een probleem, iets waar jij je zorgen over maakt of spanning met jouw partner. De afwezigheid van deze externe prikkel zorgt voor rust. We ervaren even geen kopzorgen.
  • Het voorzien worden in een behoefte of verlangen. Bijvoorbeeld die nieuwe auto of mieuwe mobiele telefoon die je al een tijdje wilde. Ook dit zorgt tijdelijk weer voor wat rust, omdat we even geen behoefte of verlangen voelen (voor hoe lang dit ook mag duren).

Wat we ons moeten realiseren, is dat deze vorm van gelukkig zijn altijd afhankelijk is van iets buiten ons. Waar we weinig tot geen invloed op hebben. We voelen ons voor even gelukkig. Maar wat als er een ander probleem om de hoek komt kijken? En hoe gelukkig voel je je nog, na een of twee maanden, met je nieuwe auto of mobiele telefoon? 

De tweede vorm
De tweede vorm van gelukkig zijn komt van binnen(uit) ons. Komt dus uit ons zelf. Doordat we iets creëren, maken of organiseren, ontstaat er iets dóór ons. Bijvoorbeeld omdat we dit graag doen, we hier blij van worden of omdat we hier plezier aan beleven. Dit doen we in eerste instantie voor onszelf. En mochten we hier vervolgens ook nog iemand anders blij mee maken, dan is dat dubbel zoveel geluk!

Bij deze vorm van gelukkig zijn ben je dus nergens afhankelijk van. Daarbij komt dat deze vorm van gelukkig zijn uit een diepere laag van ons zelf komt, waardoor deze beter blijft beklijven. Is meer standvastig zogezegd. Sterker gegrond.

Een fantastisch mooi praktijkvoorbeeld!
Onlangs vroeg ik aan een vriend: "Wat doe jij nou eigenlijk voor jezelf"?
Ik legde uit. Écht voor jezelf. Dus niet iets met andere mensen. Maar gewoon, jij alleen. Hij gaf een fantastisch antwoord. Hij zei: "Ik vind klussen wel gaaf om te doen. Ik ben hier wel niet zo goed in, maar het geeft me een goed en gelukkig gevoel als ik naar mijn resultaat kijk. Als ik zie wat ikzelf gemaakt heb".
En nu komt de bonus... Direct hierna zei hij: "EN, het geeft me een goed gevoel over mezelf. Een trots gevoel. Dat ik het kan. Dat ik meer kan dan ik denk". 

Kortom, door iets te doen waar jij blij van wordt voel je je niet alleen gelukkig. Je gaat jezelf ook nog een stuk waardevoller voelen. Je gaat meer in jezelf geloven. Meer op jezelf vertrouwen dat je het wél kan. Hoe mooi en bijzonder is dat!

Ben jij gelukkig?
Vraag jezelf eens af: "Voel ik mij op dit moment gelukkig"?

  • Indien nee, vraag jezelf dan af waar dit door komt en probeer dit te veranderen. Ga hier in elk geval mee aan de slag.
  • Indien ja, vraag jezelf dan af welke vorm van "gelukkig zijn" jij voelt? Komt dit door iets van buitenaf? De afwezigheid van iets? Het worden voorzien in een behoefte of verlangen? Of komt dit door iets vanuit jou zelf? Iets wat jij bijvoorbeeld creëert, maakt of organiseert?

Mijn leven
Als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik altijd de eerste vorm van gelukkig zijn gevoeld. Ik voelde dan altijd voor even die heerlijke rust (in mijn hoofd), die ervoor zorgde dat ik mij gelukkig voelde. En die rust kwam dan door:

  • De afwezigheid van externe prikkels. Even geen problemen. Even geen kritisch stemmetje in mijn hoofd. Even geen onzekerheid. Met andere woorden, even geen kopzorgen.
  • Het (tijdelijk) worden voorzien in mijn behoeften en verlangens. Meestal materieel van aard. 

Nu
Op dit moment kan ik je 100% eerlijk zeggen dat ik mij oprecht diep gelukkig voel!
Dit komt omdat ik dingen (vormen) aan het creëren ben. Vanuit mijn verlangen dit te doen. Vanuit mijzelf. Omdat ik hier zelf blij van word. Omdat dit mij energie geeft. Hierdoor ben ik niet meer afhankelijk van iets buiten mij. En dit geeft mij ontzettend veel voldoening en rust!

Pas ontdekt
Het verschil in beide vormen van "gelukkig zijn" heb ik pas onlangs mogen inzien en ervaren. Dit kwam doordat ik die nieuwe vorm van gelukkig zijn heb mogen ervaren. Ik snap nu, en voel nu, wat het grote essentiële verschil is. En dit gun ik iedereen. Vandaar dat ik deze blog geschreven heb, en ik deze met de hele wereld wil delen. 

Hoe dan
Vanaf het eerste moment dat ik actief bezig ben gegaan om mijn eigen praktijk te manifesteren, ben ik bezig met creëren en maken van allerlei dingen en vormen.

Zo ben ik bezig geweest om al mijn levenservaringen, informatie en inzichten, uit mijzelf te halen, en deze op papier te zetten. Dit uit zich in de vormen als blogs (zoals deze), gratis (mini-)trainingen, e-learnings, posts op social media. Daarnaast ben ik constant bezig te bedenken (creëren in mijn hoofd) wat ik nog meer kan creëren en manifesteren. 

Dit alles komt uit mijzelf. Uit een diepgeworteld verlangen. Ik word hier gewoon heel blij van, en ik haal hier enorm veel voldoening uit. Ik krijg hier energie van. En dit alles zorgt er voor dat ik mij letterlijk en figuurlijk zielsgelukkig voel.

Deze vorm van "gelukkig zijn" is nergens van afhankelijk. Behalve dan het luisteren naar je gevoel en verlangen, om deze beiden om te zetten in actie!

Leren ook écht heel gelukkig te zijn?
Wil jij leren hoe je ook écht heel gelukkig kan zijn?

Stuur me hier dan even een verzoek voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om te voelen of er een wederzijdse klik is. Daarnaast kun je hierin direct jouw behoeften, verlangens, en eventuele vragen bespreekbaar maken. 

Meer waardevolle informatie kun je hieronder vinden: 

  • Bekijk mijn GRATIS training "leef je mooiste leven". Je kunt deze hier aanvragen en bekijken.
  • Of like, en volg, mijn social media kanalen: Facebook & Instagram

Voor nu wil ik je hartelijk bedanken voor je tijd en aandacht. Mocht je feedback willen geven, of vragen willen stellen, over deze blog. Stuur dan aub een e-mail naar:
vincent@zuiverenpuurcoaching.nl.

Ik wens je alle liefde en wijsheid toe.

Big hug, Vincent 

Leef je 
mooiste leven

ZUIVER & PUUR heeft als missie anderen te helpen bij hun proces van bewustwording (levensproces), met als doel de verbinding met zichzelf terug te vinden. Hierdoor kunnen zijn hun mooiste leven gaan leven en creëren we met elkaar een betere wereld. 

CONTACT

ZUIVER & PUUR
Praktijk voor bewustwording, groei en persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Pierre van Hauwelaan 152
2625 WL DELFT

Vincent van Noord
Tel: +31(0)6 178 479 24
E-mail: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl

KvK: 76859010
btw: NL003141491B20

Algemene voorwaarden
Privacy reglement

VUL JE GEGEVENS IN INDIEN JE:
- Een vraag wil stellen
- Een verzoek wil sturen tot het maken van een gratis kennismakingsgesprek