Leven in plaats van overleven!

Hoofd (= ratio/ego)
Veel mensen leven vanuit hun hoofd. Ze hebben hun aandacht gericht op de buitenwereld. Hier is niks goed of fout aan. Het is puur een constatering.
Doordat jouw aandacht gericht is op de buitenwereld word je overladen door prikkels. Prikkels van je werk, je sociale leven, mobiele telefoon, problemen, nieuws, etcetera. Er is altijd wel iets buiten jou waardoor jij getriggerd wordt. 

Door de grote hoeveelheid aan prikkels die bij je binnenkomen, ontstaat er vermoeidheid, onrust en spanning in jouw systeem. En teveel hiervan is niet goed voor je. 

Balans
We weten dat balans goed voor ons is. Niet teveel en niet te weinig. Zo is dat met aandacht ook. Dus aandacht op de buitenwereld is prima. EN ook aandacht op de binnenwereld.

En die laatste, aandacht op de binnenwereld, is voor veel mensen nogal een uitdaging: 

 • Of we vergeten onze aandacht naar "binnen" te richten. We zijn te druk (in ons hoofd) en we worden meegenomen in de waan van de dag.
 • Of we zijn ons nog niet bewust van het feit dat al onze aandacht, of teveel van onze aandacht, gericht is op de buitenwereld.

Hierdoor raken we uit balans en kunnen er problemen ontstaan. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Wat levert verbinding met jezelf dan op?

 • RUST! Ik plaats hier bewust een uitroepteken. Want door je aandacht naar "binnen" te richten, gaat je dit veel meer rust opleveren. Al die prikkels uit de buitenwereld ervaar je dan voor even niet, en dat voelt super rustgevend.
 • Extra tijd om alle informatie en prikkels, uit de buitenwereld, te verwerken. En om hier vervolgens, bewust, inzichten uit te halen die jou verder gaan brengen in je groei en ontwikkeling (bewustwording).
  Het andere voordeel van dit verwerken is dat je "je emmertje leeg houdt". Door bijvoorbeeld te voorkomen dat je overloopt aan frustraties en de bom een keer ontploft. Of te voorkomen dat je in een burn-out en/of overspannen raakt. Het voorkomt gewoon een hoop ellende.
 • Het zorgt ervoor dat je in je gevoel komt. Je gevoel is jouw innerlijke belevingswereld. Een soort tool die weet wat goed voor jou is, en jou dit ook laat weten. Tenminste, als je hiernaar luistert.
 • Het levert je wijsheid en helderheid op, omdat alle informatie en inzichten al in onszelf zit. Je hoeft alleen nog maar te zoeken waar dit dan ligt in jou.
 • Het zorgt voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Door "naar binnen te gaan" kom je jezelf steeds meer tegen. Hiermee bedoel ik dat je spanningen/wrijvingen gaat ervaren als gevolg van jouw conditioneringen, gedachten en overtuigingen. Denk aan je pijnen en angsten.
  Aangezien deze spanningen/wrijvingen niet fijn zijn ga je op onderzoek, met bedoeling deze te helen (hier vanaf te komen). Door te onderzoeken ga je steeds meer "laagjes afpellen van jezelf (lees beschermingsmechanismen)" , waardoor je groei en ontwikkeling teweeg brengt bij jezelf.

Hoe je verbinding met jezelf kunt krijgen?
Er zijn meerdere manieren. Deze zijn voor iedereen anders. Met deze blog zou ik je graag willen stimuleren om dit voor jezelf uit te gaan zoeken. Wat past bij jou? Ga op onderzoek uit en voel wat goed voelt voor jou. En vertrouw hier dan vervolgens op! Luister niet naar wat je hoofd jou zegt, maar volg je gevoel.

Om je op weg te helpen, laat ik je hieronder zien wat ik allemaal gedaan heb om uiteindelijk weer verbinding met mezelf te krijgen:

 • Lezen van alles en nog wat (boeken, blogs, e-books, social media, google) over dit onderwerp en over aanverwante onderwerpen zoals bijvoorbeeld over "bewustwording", "groei en ontwikkeling" en "liefde voor jezelf".
 • Mediteren. Houd er rekening mee dat je hier in het begin wat moeite mee kunt hebben. Ik voelde me hier in het begin bijvoorbeeld ongemakkelijk en onrustig door. Maar als je hier doorheen bent, dan levert mediteren jou zo ontzettend veel goeds en moois op! Er zijn zoveel verschillende soorten meditaties. Ga zoeken wat voor jou goed voelt. 
 • Ik ben hulp gaan zoeken. Ik heb geld in mezelf geïnvesteerd door het volgen van coachingsessies, coachingtrajecten, e-learnings, meditaties, healings, etcetera.
 • Gewoon ZIJN. Meer niet. HUH? WAT? Gewoon ergens gaan zitten of liggen en niets doen. NIETS DOEN! De boel de boel laten. Geen prikkels. Geen geluiden. Alleen maar stilte. Het levert je niet alleen heel veel rust en ontspanning op, maar het gaat je uiteindelijk ook heel veel informatie en inzichten opleveren (maar dat zijn een aantal stapjes verder, die laat ik voor nu even gaan). En houd ook hier weer rekening met het ervaren van onrust en je ongemakkelijk voelen.
 • Het voeren van een innerlijk dialoog. Ik ging in gesprek met mezelf. Hoe gaat het nu echt met mij? Hoe voel ik me nu? Voel ik ergens wrijving/spanning? Zo ja, waar? En hoe komt dat? Waar komt die spanning vandaan? Oh, pijn of angst. Waar is deze pijn of angst dan op gebaseerd? Etcetera. Dit levert je ook weer zo ontzettend veel informatie en inzichten op. EN door dit te doen kun je jezelf ook gaan "helen".

  Maar dat is weer voor een andere keer.

 • Gaan wandelen en fietsen. Dit te doen draait echt om de juiste intentie. In het begin ging ik wandelen en fietsen, omdat ik me verveelde en de tijd wilde doden. Mijn intentie was gericht op mijn buitenwereld "tijd doden". Later ben ik gaan wandelen en fietsen, omdat ik hier zelf echt heel blij van werd. Het voelde als een streling van mijn ziel. Mijn intentie was veranderd en nu gericht op mijn binnenwereld. Hierdoor voelde ik verbinding met mezelf en kwam ik in mijn gevoel.

NB
Ik heb het hierboven meerdere malen over het opdoen van informatie en inzichten. De reden waarom ik dit benoem, en dit zo belangrijk is, is omdat je met deze informatie en inzichten, veranderingen kunt aanbrengen in je leven. Veranderingen die kunnen leiden naar meer geluk, blijheid, voldoening en tevredenheid. 

Je gaat leven in plaats van overleven
Vanaf het moment dat ik weer verbinding met mezelf ging voelen, ik dus mijn aandacht naar mezelf ging richten en ik in mijn gevoel kwam, ben ik gevoelsmatig weer gaan leven (in plaats van overleven). Ik maak nu keuzes voor mezelf. Keuzes die goed voelen en waar ik blij van word. 

Voordat ik verbinding met mezelf kreeg was ik mijn leven aan het "overleven". Ik leefde op de automatische piloot, vanuit mijn hoofd, en maakte keuzes gebaseerd op: voorkomen van pijnen en angsten (vluchten), geld, materialisme, goedkeuring van anderen, voor tijdelijk genot, etcetera. Dit is niet goed of fout. Ik ben juist dankbaar voor deze periode, omdat het me heeft laten inzien dat ik dit niet meer wilde. Ik wil "leven" in plaats van "overleven". 

Mijn bedoeling met deze blog is om jou in te laten zien dat verbinding met jezelf, aandacht op jezelf richten, aandacht naar binnen richten, in je gevoel komen, echt cruciaal is als je een mooier en gelukkiger leven wil gaan leven. 

Als je jouw mooiste leven, jouw droomleven, wil gaan leven. Als je jouw hoogste potentie wil leven. Zoek dan die verbinding weer met jezelf en richt jouw aandacht op jezelf. Echt! Je gaat dan veel meer voldoening en blijheid ervaren in jouw leven. En daarbij gaat dit jou ook heel veel groei en ontwikkeling opleveren.

We denken vaak dat dit alleen in sprookjes gebeurd. EN ik zeg je dat dit voor iedereen mogelijk is. Indien je wil weten hoe jij dit ook kunt gaan creëren voor jezelf, zou ik je van harte willen uitnodigen mij een verzoek tot gratis kennismaking te sturen. Hierin kunnen we met elkaar een plan maken die jou gaat brengen naar jouw mooiste leven. Dit kan via het paarse blok onderaan deze pagina.  

Mocht je nog vragen hebben, of mij van feedback willen voorzien, stuur me dan aub een e-mail op: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl.

Wil je meer informatie?

 • Bekijk mijn GRATIS training "leef je mooiste leven". Je kunt deze hier aanvragen en bekijken.
 • Of like, en volg, mijn social media kanalen: Facebook & Instagram.

Voor nu wil ik je bedanken voor je tijd en aandacht.

Big hug, Vincent 

Leef je 
mooiste leven

ZUIVER & PUUR heeft als missie anderen te helpen bij hun proces van bewustwording (levensproces), met als doel de verbinding met zichzelf terug te vinden. Hierdoor kunnen zijn hun mooiste leven gaan leven en creëren we met elkaar een betere wereld. 

CONTACT

ZUIVER & PUUR
Praktijk voor bewustwording, groei en persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Pierre van Hauwelaan 152
2625 WL DELFT

Vincent van Noord
Tel: +31(0)6 178 479 24
E-mail: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl

KvK: 76859010
btw: NL003141491B20

Algemene voorwaarden
Privacy reglement

VUL JE GEGEVENS IN INDIEN JE:
- Een vraag wil stellen
- Een verzoek wil sturen tot het maken van een gratis kennismakingsgesprek