Ik daag je uit om van jezelf te houden!

Onszelf afkeuren
Maar al te vaak gebeurt het dat we onszelf afkeuren. We zijn niet lief zijn voor onszelf en wijzen onszelf af. We voelen ons gewoon niet goed genoeg. Dit is een diepgewortelde pijn die aandacht, liefde en heling mag krijgen.

We zijn allemaal bekend met dat kritische en afkeurende stemmetje in ons hoofd. Zo ontzettend vermoeiend en frustrerend. En je voelt je hierdoor vaak nog onzeker ook. 

Ik ken dit gevoel, en dit stemmetje, maar al te goed. En doordat ik mezelf steeds afkeurde, had ik de goedkeuring van iemand anders nodig. Hierdoor ging ik de ander belangrijker vinden dan mijzelf. Ik voelde mij constant onzeker en onder spanning staan, omdat ik bang was dat de ander mij ook zou afkeuren. 

Onszelf goedkeuren
Onszelf goedkeuren is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt dit nog zo vaak tegen jezelf zeggen, maar als je dit niet voelt bij jezelf, dan heeft het geen waarde.

Er worden veel verschillende manieren beschreven hoe jij jezelf kan goedkeuren. Of hoe je zelfliefde kunt ontwikkelen. 

Ga voor jezelf ontdekken, en onderzoeken, wat voor jou de beste manier is om zelfliefde te ontwikkelen en om dit te gaan voelen voor jezelf. En ook hoe je jezelf goed gaat keuren. Want dat is enorm belangrijk.

Om je op weg te helpen vertel ik je hieronder mijn manier, en ik laat je zien hoe ik dit zelf concreet in mijn leven heb gedaan.

Mijn manier om tot zelfliefde te komen
Ik ben een doener. Geen woorden maar daden zogezegd. Door te doen ga je ervaren. Ga je energie in beweging brengen. Door dingen te doen voor jou(zelf), ga je ervaren dat je jezelf belangrijk vindt. Dat je jezelf waarde toekent. Je gaat als het ware aan jezelf de liefde verklaren!
Een aantal voorbeelden:

  • Door elke dag een aantal keren even tot jezelf te komen, laat jij aan jezelf zien dat jij deze momenten waard bent. Tot jezelf komen als in je aandacht op, en naar, jezelf richten. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een meditatie, door bewust even op je ademhaling te letten of door gewoon niks te doen en te zijn en je rust te nemen. Waar het om gaat is dat jouw aandacht ván de buitenwereld afgaat en je deze náár jezelf toebrengt.
  • Spreek jezelf uit. We kennen het allemaal wel. Je wil iets zeggen, maar durft het niet. Of doet het niet. Nee, zeg gewoon wat jij ervan vindt. Geef je grens aan. Kom voor jezelf op. Zeg wat jij lekker vindt in plaats van "maakt mij niet uit". Door jezelf uit te spreken laat je aan jezelf zien dat jij het waard bent om voor te kiezen. Dat jij het waard bent om voor op te komen.  
  • Door keuzes te maken voor jezelf. Ik kies voor mezelf, ik maak keuzes voor mezelf, omdat ik mezelf dat waard vind. Hiermee verklaar je jezelf overduidelijk de liefde. Bijvoorbeeld door de keuze te maken, om in jouw drukke werkdag, toch even een aantal momentjes voor jezelf te pakken. Of bijvoorbeeld door de keuze te maken je mooiste leven te gaan leven. Je hoogste potentieel te leven. Omdat jij dit waard bent! Of bijvoorbeeld om gezond(er) te gaan eten, omdat jij jezelf dat waard vind.
    Door dus keuzes te maken voor jezelf, en hier natuurlijk acties op te ondernemen, verklaar je jezelf simpelweg de liefde!

Jij vindt jezelf zó waardevol, dat jij keuzes maakt, en acties onderneemt, voor jou(zelf)! En door dit (steeds vaker) te doen, ga jij zelfliefde ontwikkelen en kun jij zelfliefde gaan voelen.

Hoe ik concreet kwam tot zelfliefde
Waar het voor mij allemaal mee begonnen is, is dat ik mijn mooiste leven ben gaan uitschrijven op verschillende leefgebieden: gezondheid, werk, financiën, wonen, sociale leven, ontwikkeling/groei. 

De welbekende beren op de weg pasten niet meer in mijn droomleven. Dus die heb ik maar even achterwege gelaten. Ik ben gaan fantaseren over mijn droomleven. Hoe ziet deze er nu uit? Wat wil ik nu precies? Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Wat past bij mij (in plaats van dat ik mij moet aanpassen)?

NB:
We weten altijd zo goed te omschrijven (of te vertellen) waar we niet goed in zijn, niet blij van worden, niet kunnen, etcetera. Maar iets positiefs over onszelf benoemen...

I DARE YOU:
Bij deze wil ik je graag uitdagen, met bedoeling om te motiveren, om voor jezelf eens op te schrijven waar jij blij van wordt? En wat jouw verlangen nu eigenlijk is? Waar ben je goed in? Wat geeft jou energie?

Mooiste leven
Toen ik mijn mooiste leven had uitgeschreven ben ik simpelweg gaan strepen. Wat, van mijn huidige leven, past nog wel in mijn mooiste leven, en wat niet meer? Alles wat niet meer paste ben ik gaan loslaten. En bij elke nieuwe keuze voelde ik bij mezelf of deze paste in mijn mooiste leven. Mijn droomleven. Was dit een overduidelijk ja, dan koos ik hiervoor. Bij twijfel, of nee, dan koos ik hier niet voor.

Voor alle duidelijkheid. Deze keuzes worden gemaakt vanuit je gevoel. Vanuit je hart! Dat is iets anders dan keuzes maken vanuit je hoofd, ratio of ego.  

En de optelsom van al mijn keuzes bij elkaar, gevolgd door acties hierop te ondernemen, zorgde ervoor dat ik direct al mijn mooiste leven begon te leven. In kleine stapjes.

Dit proces heeft er bij mij voor gezorgd dat ik respect voor mezelf begon te krijgen. Ik voelde me trots op mezelf, omdat ik voor mezelf durfde te kiezen. Omdat ik mijzelf steeds waardevoller begon te voelen, kwam er een moment waarop ik voelde dat ik mijzelf waardig genoeg voelde om van te houden. En kon ik ineens tegen mezelf zeggen dat ik van mezelf hield. Echt oprecht. Van binnenuit. En geloof me, dit heb ik nog nooit gezegd, gevoeld of geschreven over mezelf!

In mijn kracht staan
Dit wat ik hierboven beschrijf werd een sneeuwbaleffect.  

Door dit alles voelde ik mij meer in mijn kracht komen. Ik durfde nu ineens veel meer keuzes voor mij(zelf) te maken. Iets wat mij voorheen gewoon niet lukte. 

Hierdoor durfde ik daadwerkelijk voor mezelf te gaan staan. Te kiezen voor mijzelf. Voor mezelf op te komen. Mezelf uit te spreken. Mezelf te laten zien aan de buitenwereld. 

En ook durfde ik mijn hoogste potentieel te gaan leven. Niet meer de angst van "dat kan ik niet" of "dat is helemaal niet realistisch". Nee, ik begon ineens in mezelf te geloven, en kreeg vertrouwen in mezelf dat ik inderdaad mijn droomleven kon gaan leven. En dit ben ik dus maar gewoon gaan doen!

En zie hier mijn bewijs van zelfliefde voor mezelf. Ik leef mijn droom, omdat ik inmiddels mijn eigen praktijk heb gemanifesteerd. Ik schrijf deze blog, terwijl ik geen enkel idee heb hoe ik een blog moet schrijven (hoop dat deze je desondanks wel bevallen is). Ik ben in de afrondende fase van twee e-learnings die ik geschreven heb. Ik heb een aantal gratis (mini-)trainingen gemaakt, waarvan er een op mijn website staat, en deze reeds door een aantal mensen bekeken is, met uitstekende en positieve feedback. En er staan nog een aantal andere ideeën klaar om de wereld in gestuurd te worden. En het enige wat ik hiervoor gedaan heb is luisteren naar mijn gevoel, en ervoor te kiezen om haar te gaan volgen. En kijk wat het me allemaal, tot nu toe, heeft opgeleverd! 

Veel informatie
Ik kan me goed voorstellen dat er heel veel informatie op je af is gekomen in deze blog. 

Dit wat ik jou hierboven even kort vertel is een proces geweest van zo'n 13 jaar. Dus neem je tijd om alles te verwerken en te laten landen. Mocht je vragen hebben, of wil je me van feedback voorzien, stuur me dan een e-mail op: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl.

Check ook nog even mijn andere blog: "Leven in plaats van overleven". Hierin deel ik waardevolle informatie over hoe je verbinding met jezelf kunt krijgen. En dit is weer cruciaal om uiteindelijk de juiste keuzes voor jou(zelf) te maken. 

Wil je meer informatie?

  • Bekijk mijn GRATIS training "leef je mooiste leven". Je kunt deze hier aanvragen en bekijken.
  • Of like, en volg, mijn social media kanalen: Facebook & Instagram

Voor nu wil ik je bedanken voor je tijd en aandacht.

Big hug, Vincent

Leef je 
mooiste leven

ZUIVER & PUUR heeft als missie anderen te helpen bij hun proces van bewustwording (levensproces), met als doel de verbinding met zichzelf terug te vinden. Hierdoor kunnen zijn hun mooiste leven gaan leven en creëren we met elkaar een betere wereld. 

CONTACT

ZUIVER & PUUR
Praktijk voor bewustwording, groei en persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Pierre van Hauwelaan 152
2625 WL DELFT

Vincent van Noord
Tel: +31(0)6 178 479 24
E-mail: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl

KvK: 76859010
btw: NL003141491B20

Algemene voorwaarden
Privacy reglement

VUL JE GEGEVENS IN INDIEN JE:
- Een vraag wil stellen
- Een verzoek wil sturen tot het maken van een gratis kennismakingsgesprek