Ik (her)ken jou

Veel levenservaringen opgedaan
Voor heel lang heb ik mij over het algemeen niet gelukkig gevoeld. Natuurlijk had ik mijn gelukkige momenten, maar deze waren vér in de minderheid en ze leken als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

In mijn zoektocht naar mezelf, en om mezelf gelukkig te voelen, heb ik heel veel meegemaakt. Aan al deze heftige ervaringen leek maar geen einde te komen.

Lichamelijke problemen. Geestelijke problemen. Dagelijkse problemen. Financiële problemen. En ga zo maar door … de lijst is lang.

Steeds weer opnieuw dacht ik dat dit allemaal aan mij lag. Dat ik iets niet goed deed. Dat er iets niet mis was aan mij.

Steeds weer opnieuw werd dit gevoel van “niet goed genoeg voelen” indirect ook bevestigd door mijn omgeving, want zij begrepen mij, mijn gedachten, mijn ideeën, mijn gevoelens, mijn keuzes, mijn dilemma’s en alles van mij niet. En dit versterkte mijn gevoel dat er iets mis was met mij.

Hierdoor voelde ik mij totaal niet goed genoeg. Ik keurde, en wees, mezelf continue af. Ik geloofde ook niet in mezelf, want ik leek alle vervelende en nare ervaringen zelf te veroorzaken. Het leek keer op keer mijn eigen schuld. Juist omdat anderen dit niet kenden.

Niet voor mezelf kiezen
Door bovenstaande deed ik mezelf te kort. Ik lééfde mijn leven niet, maar ik was constant aan het óverleven.

Ik was alleen maar bezig om de dagen door te komen, om te doen wat er van mij verwacht werd, om te werken en om problemen op te lossen. Van genieten van mijn leven was totaal geen sprake!

Van maandag tot en met vrijdag 17u was ik aan het “knallen”, en op vrijdagavond en de gehele zaterdag leek ik een soort van te “leven”. En op zondag moest ik van alles bijkomen.

Ik leefde niet mijn volledige potentieel, omdat ik geen keuzes voor mezelf maakte! Er was constant wel iets of iemand anders die ik boven mezelf plaatste. En hierdoor voelde ik mij diep-ongelukkig!

Vastzitten in een moeras
Dus besloot ik nog harder te gaan werken. Nog beter mijn best te doen. Nog meer te doen dan dat ik al deed. Nog harder te rennen dan ik al deed. Want zo wordt ons dat aangeleerd hè. Niet lullen maar poetsen!

En hoe harder ik aan het knokken was, hoe dieper ik wegzakte. Het leek net een moeras. Ik zat muurvast en ik had geen enkel idee HOE ik hier uit kon komen.

Somberheid, depressiviteit, burn-out’s, zelfdestructief gedrag en zelfs gedachten om uit het leven te stappen vielen mij ten deel.

EN dit alles eigenlijk als noodkreet van: “Help me aub, want ik zit vast! Ik kan niet meer, en ik weet niet hoe ik hier uit kan komen?”!

De ommekeer via slechts één keuze
Toen ik net in mijn derde burn-out terecht kwam, heb ik met mijn vuist op tafel geslagen. Het leven dat ik leidde kon ik, en wilde ik, niet langer meer volhouden. Het was erop of eronder.

En het was DÁT moment waarop ik voor mezelf de aller belangrijkste keuze in mijn leven maakte:
IK BESLOOT ÉCHT 100% ONVOORWAARDELIJK VOOR MEZELF TE KIEZEN!

Dit betekende voor mij dat ik mijn aller mooiste, en aller beste, leven ging leven. En ik nam met minder geen genoegen meer, want dat had ik al veel te lang gedaan.

Ik ben toen mijn mooiste (droom)leven gaan uitschrijven. En ik heb hier destijds direct actie op ondernomen. En door dit te doen leefde ik DIRECT AL mijn mooiste leven.

EN toen ik direct al mijn mooiste leven begon te leven, begon ik mij ook DIRECT AL gelukkig te voelen! Alleen dit keer een ander soort geluk. HET SOORT GELUK WAT VAN BINNENUIT KOMT EN VAN NIETS OF NIEMAND AFHANKELIJK IS!

En dit werd een sneeuwbaleffect!

Hoe meer ik keuzes maakte voor mezelf, hoe beter en gelukkiger ik mij voelde! En hier wilde ik meer van …

Wél goed genoeg voelen
En hier kréég ik meer van. Want mijn gevoel van eigenwaarde begon ook heel snel te stijgen!

Al binnen een aantal maanden voelde ik me niet alleen zielsgelukkig!
Maar ik voelde me OOK goed genoeg!
Ik keurde mezelf voor het eerst van mijn leven goed!
En OOK geloofde ik weer in mezelf en vertrouwde ik weer op mezelf!

Als ik in de spiegel keek dan voelde ik liefde voor mezelf! 
En ik kon ook ineens tegen mezelf zeggen dat ik (oprecht) van mezelf hield! WOW! Dit had ik nog nooit nuchter tegen mezelf kunnen zeggen :-)

Binnen een aantal maanden was ik (van binnen) een compleet ander persoon geworden. Iemand die in zijn kracht stond! Iemand die voor zichzelf durfde te gaan staan! Iemand die het gevoel had alsof hij de hele wereld aankon! BAM!

Mijn droom
Hierdoor begon ik mijn droom te leven. Beter gezegd, ik DURFDE mijn droom te gaan leven.

Ik had mijn mooiste leven op papier gezet. En een van mijn dromen was het beginnen van mijn eigen coachingspraktijk, met bedoeling om mijn levensverhaal, met onderliggende boodschap, de wereld in te brengen.

Mijn levensverhaal, van diep-ongelukkig naar ziels-gelukkig, die voor heel veel mensen een bron van inspiratie en stimulans kon dienen.

En mijn onderliggende boodschap, aan alle mensen van de hele wereld, om óók de keuze voor zichzelf te maken om voor zichzelf te kiezen!

Omdat zij hierdoor ook hun mooiste leven kunnen gaan leven. Of hun hoogste potentieel kunnen gaan leven.

Zodat ook zij zich ziels-gelukkig gaan voelen van binnenuit!